Credo.at.ua - все про Assassin's Creed
Допомога
Якщо ви хочете допомогти нашому сайту, то ласкаво просимо! Нам завжди потрібні нові, завзяті та енергійні люди. Ви фанатієте від Assassin's Creed і шукаєте хобі, яке б приносило задоволення?
Тоді вам сюди!
Міні-чат
Шукайте нас
09:59
Йеспер Кюд


Йеспер Якобсон Кюд (дат. Jesper Jakobson Kyd). Народився. 3 лютого 1972 року, Херсхольм, Данія. Композитор, в основному пишучий музику для комп'ютерних ігор, таких як, наприклад, Asassin's Creed, Kane & Lynch: Dead Men чи Hitman.

З раннього дитинства Йеспер любив грати на піаніно, але вміння грати тільки на одному музичному інструменті його не зупинило, і він протягом декількох років брав уроки гри на класичній гітарі, хорового співу, нотного читання і уроки композиції на класичному фортепіано. У нього є одна особливість - завжди більше цікавитися різними аспектами написання музики, ніж вмконувати чужі речі.

Йеспер починав з того, що писав трекерну музику для європейської демосцени з 1986 по 1992 рік. Його музика супроводжувала демки, написані для Commodore 64 і Amiga. Разом зі своїми друзями він влаштовував вечірки, на яких грав свою музику.

У той час він був музикантом в датському підрозділі демо-групи Silents. Ця група мала підрозділи і в інших країнах. Між іншим, шведський підрозділ Silents заснував компанію Digital Illusions, яка розробила Battlefield 1942, а серія ігор Max Payne була створена фінським підрозділом Silents.

Потім Silents почали співпрацювати з групою Crionics і стали створювати ігри. Першою грою була Subterrania, яку вдалося продати компанії Sega. Потім всі члени групи рушили в Бостон (США), де почали співпрацювати з компанією Scavenger. Далі вирішено було рушать до Голлівуду, однак там молоді люди не знайшли роботу і вирішили повернутися в Копенгаген, де заснували IO Interactive.

У США залишився тільки Йеспер Кюд, який вирішив заснувати компанію з виробництва музики та звуку для ігор, фільмів і телепередач. Свій перший саундтрек до гри Йеспер записав в 19 років, після чого це заняття стало основним в його житті.

В даний час Йеспер Кюд є одним з кращих композиторів в ігровій індустрії. Він спеціалізується на електронній та оркестровій музиці. У 1998 році заснував власну звукозаписну студію (Nano Studios), яка знаходиться в Манхеттені.

Кюд працював з такими компаніями, як Activision, BioWare, Eidos, Electronic Arts, Konami, Microsoft, Sega, Shiny, Take 2, Treyarch і Ubisoft.

Коли Йеспер знаходить вільний час, то грає в ігри. Найбільше його залучають ігри з хорошим сюжетом і просунутим AI, а також ті, проходячи які потрібно напружувати мізки. Йеспер грає в такі ігри, як Call of Duty, GTA: Vice City, Mafia і Freedom Fighters.

Кюд написав музику до більш ніж 20 ігор. З цих ігор він грає в Hitman: Contracts, Freedom Fighters, Hitman 2: Silent Assassin, Brute Force, MDK2: Armageddon, Minority Report, Hitman: Codename 47 і Messiah.

Коли Кюд тільки починав писати музику, його надихали такі виконавці, як Вангеліс, Жан-Мішель Жарр і Майк Олдфілд. Також він слухає Джері Голдсмітa, Рахманінова та Стравінського.

Розробники з IO Interactive були старими друзями Кюда, тому і показали йому свою першу гру - Hitman: Codename 47. Кюд був просто вражений унікальною атмосферою гри, проробленим геймплеєм і відмінною графікою, тому погодився написати саундтрек. Кожна наступна частина гри мала настільки ж вдалі якості, як і оригінал. Сюжет кожної частини є неповторним, внаслідок чого ми маємо три зовсім неповторних і не схожих один на одного саундтрека. Наприклад, саундтрек до другої частини записувався спільно з Будапештським симфонічним оркестром і диригентом Бєлой Драхошем, а саундтрек до Hitman: Contracts був повністю електронним.

В даний час Йеспер Кюд входить в список кращих композиторів в ігровій індустрії, і якщо ви бачите в прев'ю гри його ім'я, то знайте - це ну вже якщо не шедевр, то як мінімум міцний проект.


Кращі проекти: Red Zone, MDK2, Hitman: Codename 47, Hitman 2: Silent Assassin, Hitman: Contracts, Splinter Cell: Chaos Theory, Gears of War, Hitman: Blood Money, Kane & Lynch: Dead Men, Unreal Tournament 3, Assassin's Creed, The Club, Borderlands, Assassin's Creed II, Assassin's Creed: Brotherhood, Assassin's Creed: Revelations, Forza Motorsport 4.

Категорія: Люди | Переглядів: 3251 | Додав: Red_Shadow
Теги: Йеспер Кюд, Jasper Kyd, біографія
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вгору
НАВІГАЦІЯ
Відомості
ГАЛЕРЕЯ
F.A.Q.
ІНШЕ

Credo.at.ua © 2012-2013
Використання матеріалів сайту дозволено лише при наявності посилання на джерело. Хостинг від uCoz.
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Система Orphus
Категорії розділу
Відомості про серію AC
Проходження ігор
Проходження Істини
Мапи
Персонажі
Люди
З історії АС
Костюми із серії
Все про AC: 3
Комікси
Останні новини
Кредо Асасина: Попіл (Українське озвучення)
Xbox One і Assassin's Creed 4 Black Flag
Дата виходу фільму Assassin's Creed
Якими будуть продажі Assassin's Creed 4 Black Flag
Дэрбі МакДевітт про піратський сеттінґ у AC4:BF
Опитування
Якщо ми зробимо переклад книг за мотивами АС українською мовою, ви будите їх читати?
Меню ДНК
Друзі сайту
Бесплатная раскрутка сайта
Жизнь в фотографиях
Дневник Феникса

Банерообмін